Göteborgs Geologiska Förening

Skriv ut sidanStart > Arkiv
Start > Arkiv

Aktiviteter

Föreningen är mycket aktiv och arrangerar en mängd aktiviteter varje år. Klubblokalen är t.ex. öppen varje onsdag 19-21 med uppehåll över jul och nyår och sommar.

Föredrag

3-4 gånger per halvår bjuder föreningen in till ett föredrag på Göteborgs naturhistoriska museum. Oftast äger dessa föredrag rum den första söndagen i månaden klockan 14-15. Föredragen annonseras också Göteborgsposten. Några exempel på föredrag är Tore Posse från SGU som berättade om den senaste istiden och Andreas Johnson från Geologiska institutionen vid Göteborgs universitet som berättade om geologin på Mars. Om en julresa till Italiens vulkaner berättade Jerry Borgman om under ett måndagsföredrag och Göran Svensson höll en gång ett föredrag om "Kristallers inre skönhet". Välkommen.

Temakvällar

Klubblokalen är öppen de flesta onsdagar 19-21. Ofta träffas vi bara för att prata geologi, och annat, men ibland har vi särskilda temakvällar då vi under ca en halv timme tar upp något särskilt ämne. Några exempel på teman vi tagit upp år fossil på Gotland, ädelstenar, kemisk analys och Långban (berömd gruva i Värmland). Välkommen att titta in en onsdagkväll för en fika och lite geologisnack.

Exkursioner

Flera gånger varje år reser vi någonstans för att leta mineral, fossil eller bara för att titta på något intressant. Resorna kan vara korta som till Högsbo pegmatitbrott i Göteborg, Kinnekulle eller t.om. utlandsresor. Ett gäng medlemmar gjorde 2011 en 5-dagarsutflykt till Harz i Tyskland.

Kurser

Föreningen anordnar ibland kurser. Det kan vara allt från nybörjarkurser i geologi till kurser i ädelstensslipning. Har du några förslag så kontakta någon i styrelsen.

Annat

Varje vår arrangerar föreningen en av Sveriges största geologiska mässor, Sten och smyckesmässan. Dit kommer försäljare från hela världen för att sälja allt från mineral och bergarter till olika tillbehör för smyckestillverkning. Det är föreningen som arrangerar hela mässan med hjälp av ideellt arbete från medlemmarna och deras familjer och vänner.

Geologins dag infaller varje år den första lördagen i september. Då anordnar vi alltid något för att få folk att upptäcka det intressanta med geologin.

Synpunkter på webbplatsen
skickas till Webmaster