Göteborgs Geologiska Förening

Skriv ut sidanStart > Vilka är vi?
Start > Vilka är vi?

Vilka är vi?

 

Göteborgs Geologiska Förening bildades den 2 februari 1981 av några geologientusiaster.
Med åren har antalet medlemmar ökat, och minskat, och vi är för närvarande drygt 100 stycken.

Föreningens syfte är att sprida kunskap för intresserade om allt som på ett eller annat sätt berör geologin som ämne. Geologi är ett mycket stort ämne med många olika inriktningar såsom: Geologiska processer, berggrundsgeologi, kvartärgeologi, mineralogi, fossiler eller ädelstenar bara för att nämna några.

Föreningen vänder sig till alla som är intresserade. Det spelar ingen roll om man är nybörjare eller har akademisk bakgrund.
Det viktigaste är ett intresset för geologi och dess specialinriktningar.

Föreningen anordnar föreläsningar i Göteborgs naturhistoriska museum varje månad, normalt den första måndagen i månaden. Då bjuder vi in en sakkunnig i geologi som berättar om något intressant. Det kan vara allt från de senaste forskningsrönen om den senaste istiden till att någon berättar om sin resa till vulkanöar i Italien.

Föreningen arrangerar även utflykter till geologiskt intressanta platser i när och fjärran flera gånger per år.
I april månad varje år arrangerar vi en av Skandinaviens största stenmässor, Internationella Mineral och smyckestensmässan.

Föreningens har även en medlemstidning som kommer ut c:a 3 gånger per år. Den heter Bumlingen och där kan man läsa om nya mineral som upptäckts, klubbaktiviteter, medlemmars specialintressen och mycket annat. Varje nummer innehåller också en tävling med fina priser.

Föreningen har en egen klubblokal på Prytzgatan 29 i Mölndal. Där har vi en samling med ett stort urval av bergarter, mineral och fossil. I klubblokalen har vi även ett bibliotek med geologisk litteratur som man kan låna. Klubblokalen är oftast öppen varje onsdag 19-21.

Ibland ordnar vi även kurser och studiecirklar och vi anordnar aktiviteter på Geologins dag varje år.

Du är hjärtligt välkommen till vår förening. Kontakta oss gärna eller varför inte komma till klubblokalen en onsdagskväll!

Vi ses.

Synpunkter på webbplatsen
skickas till Webmaster